Саакашвілі vs МВС: суд призначив дату розгляду

Саакашвілі vs МВС: суд призначив дату розгляду

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі до МВС України, розгляд призначено на 4 грудня.

Про це повідомляє прес-служба суду. 

"Суд відкрив провадження у справі та призначив судове засідання на 4 грудня", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, позивач просить суд визнати незаконним та нечинним наказ МВС №715 від 16 серпня 2012 року «Про затвердження зразків документів, які подаються для встановлення належності до громадянства України, прийняття до громадянства України, оформлення набуття громадянства України, припинення громадянства України, скасування рішень про оформлення набуття громадянства України та журналів обліку», форма 19 (заява про прийняття до громадянства України), в частині «Під судом та слідством на території іноземних держав не перебуваю».

Читайте також: "Людина без паспорта": Саакашвілі отримав офіційну довідку

У суді зауважили, що третьою особою у справі є Державна міграційна служба.

Як повідомляв Укрінформ, 26 липня Президент України позбавив Саакашвілі українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.

Пізніше Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем.

Саакашвілі оскаржив відмову в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-