Громадська рада при НАЗК хоче створити комісію для перевірки заяв Соломатіної

Громадська рада при НАЗК хоче створити комісію для перевірки заяв Соломатіної

Укрінформ
Громадська рада при НАЗК ініціює створення комісії для перевірки інформації щодо порушень у роботі Нацагентства, оприлюдненої керівником департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганною Соломатіною.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій на Facebook-сторінці Громадської ради. 

 "У зв'язку із оприлюдненням 14 листопада керівником департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Ганною Соломатіною інформації щодо порушень в роботі Агентства Громадська рада при Національному агентстві з питань запобігання корупції заявляє, що оприлюднена інформація потребує негайного та детального розслідування", - йдеться у документі.

У заяві зазначається, що члени Громадської ради неодноразово заявляли про проблеми в перевірках декларацій, які пов'язані як із ухваленими НАЗК нормативно-правовими документами, що регулюють проведення перевірок, так і з самим процесом їх здійснення. "Однак попри багаточисельні спроби змінити існуючий порядок перевірки декларацій на основі конструктивного діалогу керівництво НАЗК так і не внесло необхідних змін. Це перетворило перевірки декларацій на формальний процес, так само, як і участь представників громадськості у цьому процесі", - констатували автори документа.

У зв'язку з цим Громадська рада планує створити комісію, яка має у найкоротші терміни провести перевірку оприлюдненої інформації. Для підвищення довіри до комісії члени Громадської ради планують залучити до її роботи представників правоохоронних органів, депутатського корпусу, міжнародних партнерів.

"Дана комісія повинна провести публічне розслідування оприлюднених фактів та проінформувати у найкоротші терміни про результати своєї роботи суспільство. Якщо оприлюднена інформація про порушення чинного законодавства з боку керівництва Національного агентства буде підтверджена конкретними фактами та доказами, Громадська рада вимагатиме притягнути винних до відповідальності та відправити керівництво у відставку", - резюмували автори заяви.

Читайте також: НАЗК судиться зі звільненою співробітницею через заяви про корупцію

Як повідомляв Укрінформ, 14 листопада екс-керівник департаменту фінансового контролю Нацагентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікації перевірок електронних декларацій. Вона заявила, що відповідні документи були надані Національному антикорупційному бюро України.

Згодом стало відомо, що детективи НАБУ проводять розслідування за фактами можливої корупції в Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Transparency International Україна закликала уряд відсторонити голову НАЗК Наталію Корчак від виконання обов'язків на час розслідування щодо зловживання нею службовим становищем.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявляють про недостовірність інформації, оприлюдненої екс-керівником департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя Соломатіною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-