НАЗК судиться зі звільненою співробітницею через заяви про корупцію

НАЗК судиться зі звільненою співробітницею через заяви про корупцію

Укрінформ
Ганна Соломатіна не очолює Департамент фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК з 31 жовтня 2017 року.

Про це заявили у прес-службі НАЗК.

Зазначається, що діалог з приводу заяв Соломатіної за наявності кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань НАБУ 10 листопада, є передчасним.

"Зважаючи на отриманий Національним агентством 15 листопада 2017 року лист від Комітету з питань запобігання корупції Верховної Ради України, вважаємо, що Комітет наразі введено в оману, оскільки громадянка Соломатіна не займає вказану посаду керівника Департаменту з 31 жовтня 2017 року. Звертаємо увагу, що її судження мають суто суб’єктивний характер, а інформація є недостовірною і має бути перевірена судом. Відповідна позовна заява подана до Шевченківського районного суду м. Києва", - йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що за таких обставин участь членів НАЗК у засіданні Комітету щодо цього питання до отримання відповідного рішення суду та результатів розгляду НАБУ відкритого кримінального провадження є неможливою.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні НАЗК заявило про недостовірність інформації, оприлюдненої екс-керівником Департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя Ганною Соломатіною.

У відомстві наголосили, що поширена екс-чиновницею інформація, яка не містить "конкретних фактів", є особистою атакою на главу НАЗК Наталію Корчак, членів та колектив Нацагентства.

Читайте також: Transparency вимагає відсторонити Корчак на час розслідування

14 листопада Соломатіна звинуватила Корчак у фальсифікації перевірок електронних декларацій. Відповідні документи, за її словами були надані Національному антикорупційному бюро України.

Згодом стало відомо, що детективи НАБУ проводять розслідування за фактами можливої корупції в НАЗК.

Transparency International Україна закликала уряд відсторонити главу НАЗК Наталію Корчак від виконання обов'язків на час розслідування щодо зловживання нею службовим становищем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-