Заборона на зброю, полювання і авто:

Заборона на зброю, полювання і авто: "злісним аліментникам" готують обмеження

Укрінформ
Верховна Рада у четвер розгляне законопроект належного виконання рішень щодо стягнення аліментів.

За включення законопроекту № 7277 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів" до порядку денного пленарного засідання 16 листопада проголосували 239 депутатів при мінімально необхідній кількості у 226 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей законопроект стосується сотень тисяч наших дітей, які потребують гарантії захисту в сплаті аліментів... У четвер я поставлю його в порядок денний сесії", - сказав спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що його прийняття забезпечить належне виконання рішень щодо стягнення аліментів, дозволить зменшити заборгованість зі сплати аліментів, а також  забезпечить належне утримання осіб, які отримують аліменти. Реалізація проекту закону уможливить зменшення кількості осіб, які отримують тимчасову допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання яких невідоме, що забезпечить скорочення видатків Державного бюджету України.

Законопроектом також передбачається спрощення порядку встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника за кордон у разі наявності заборгованості зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців, без участі суду.

Читайте також: Петренко - нардепам: Треба змусити аліментників згадати, що в них є діти

Крім того, пропонується запровадити нових засобів примусового виконання рішень: тимчасове обмеження боржника у праві керування транспортними засобом, тимчасове обмеження боржника у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії; тимчасове обмеження боржника у праві полювання.

Разом з тим визначається впровадження нового виду адміністративного стягнення у вигляді соціальних робіт, коли правопорушник у вільний від роботи чи навчання час має виконувати оплатні суспільно корисні роботи, визначених органами місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-