Петренко - нардепам: Треба змусити аліментників згадати, що в них є діти

Петренко - нардепам: Треба змусити аліментників згадати, що в них є діти

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко закликав парламент підтримати законопроект щодо посилення відповідальності за несплату аліментів.

Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я звертаюся до Голови Верховної Ради з проханням, щоб наступного тижня виділити окремий блок з прийняття низки законів щодо захисту прав людини і прав дитини у першу чергу. Щоб ми це зробили в четвер. Напрацьовано низку законопроектів, які готові до другого читання... Прошу згуртуватися і проголосувати ці законопроекти в цілому, для того щоб вони почали працювати наступного місяця", - сказав Петренко.

Зокрема, за його словами, у Міністерстві юстиції напрацювали низку новацій щодо посилення відповідальності за несплату аліментів.

"Міністерство юстиції спільно з народними депутатами, які об’єдналися навколо цієї теми, розробили зміни до законодавства, які передбачають посилення прав дітей і їх захист із боку тих батьків, які ухиляються від своїх обов’язків. Низка новацій, які ми пропонуємо проголосувати найближчими сесійними тижнями, будуть спонукати таких недобросовісних батьків згадати про те, що в них є діти", - наголосив Петренко.

Читайте також: Мін'юст хоче заборонити "злісним аліментникам" їздити за кордон і купувати авто

Він уточнив, що пропонується, зокрема, запровадити заборону на виїзд за кордон для тих осіб, які ухиляються від сплати аліментів упродовж більш як 6 місяців.

"Не платиш аліменти - нема чого їздити за кордон на відпочинок. Також ми прибираємо низку привілеїв для тих, хто не платить аліменти. Не платиш аліменти - не маєш права керувати транспортним засобом, не платиш аліменти - не маєш права на мисливську зброю", - сказав міністр юстиції.

Петренко зазначив, що нині сотні тисяч українських дітей, які виховуються в неповних сім’ях, потерпають від безвідповідальності батьків.

"На жаль, це стало нормою, коли один із батьків, який не проживає разом з дитиною, забуває про її утримання і виховання. Нині в органах юстиції понад 600 тисяч виконавчих проваджень проти тих осіб, які ухиляються від сплати аліментів - це 600 тисяч дітей, які залишися без нормального життя і без права на майбутнє і повноцінне утримання з боку обох батьків", - наголосив керівник Мін'юсту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-