Постраждалі під час Революції Гідності отримають статус учасників бойових дій

Постраждалі під час Революції Гідності отримають статус учасників бойових дій

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким постраждалим учасникам Революції Гідності буде наданий статус учасників бойових дій.

Відповідні зміни до закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", передбачені законопроектом №5697, за основу та в цілому підтримав 241 депутат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це надзвичайно важливий законопроект, особливо напередодні (річниці) початку Революції Гідності - 21 листопада. Передбачається прирівнювання героїв Небесної сотні до учасників бойових дій. Багато наших друзів загинули на Майдані, і сьогодні ми маємо шанс віддати їм шану, а також допомогти їхнім дітям, їхнім сім'ям", - сказав спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Він додав, що внесення законопроекту на порядок денний відбулося лише після погодження його тексту з родинами героїв Небесної Сотні.

Читайте також: У Києві до річниці Євромайдану засвітять Промені гідності

Згідно з пояснювальною запискою статус учасника бойових дій надаватиметься особам, які дістали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), що не призвели до інвалідності, під час участі у Революції гідності. Крім того, документ визначає статус інваліда війни для громадян, які стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, під час проведення антитерористичної операції.

Зазначеним особам передбачено надання відповідних пільг.

Як відомо, під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року майже тисяча осіб дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-