НАБУ не має документів від Іспанії про відмову екстрадиції Онищенка

НАБУ не має документів від Іспанії про відмову екстрадиції Онищенка

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України поки що не отримувало від компетентних органів Іспанії офіційних документів про нібито відмову в екстрадиції народного депутата Олександра Онищенка.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі НАБУ.

"Можемо офіційно повідомити, що станом на 13 листопада Національне антикорупційне бюро ніяких документів стосовно згаданої особи (Онищенка - ред.) від компетентних органів Іспанії не отримувало", - сказали у прес-службі відомства.

Раніше ЗМІ повідомляли з посиланням на слова самого Онищенка, що суд Іспанії відмовив Україні в його арешті та екстрадиції.

Як відомо, 5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування депутат уже втік за кордон.

За даними слідства, Онищенко з поплічниками продавали газ держпідприємства Укргазвидобування за допомогою кількох своїх компаній через "псевдобіржі", що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

Читайте також: Онищенко каже, що Іспанія відмовилася видати його Україні

Керівниками злочинного угруповання крім самого депутата вважаються його матір Інесса Кадирова і бізнесмен Валерій Постний.

Сам Онищенко заперечує всі звинувачення на свою адресу.

Депутат-утікач перебуває у національному розшуку, а Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до суду за дозволом на заочний судовий процес щодо Онищенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-