Вбивство українця у Гданську: підозрюваному загрожує до 25 років

Вбивство українця у Гданську: підозрюваному загрожує до 25 років

Укрінформ
Гданська прокуратура висунула обвинувачення 38-річному українцю за вбивство 49-річного громадянина України.

Про це повідомила виконувач обов'язків речника окружної прокуратури у Гданську Гражина Вавринюк, інформує Rzeczpospolita

“Підозрюваний завдав багато ударів ножем у ділянку грудної клітки і живота. Смертельний удар був завданий у грудну клітку, що призвело до крововиливу, і це стало безпосередньою причиною смерті”, - заявила Вавринюк.

За її словами, підозрюваний був допитаний, він визнав свою провину, і йому висунуто обвинувачення у вбивстві. 

Читайте також: На кордоні затримали підозрюваного у вбивстві українця у Гданську

Прокуратура звернулася до суду про тимчасовий арешт підозрюваного. За цей злочин особі загрожує ув'язнення мінімум на вісім років, максимум - 25 років або довічне ув'язнення.  

Вавринюк повідомила про обставини трагедії. У цей день за участю підозрюваного, вбитого та ще декількох українців відбулася вечірка, під час якої обидва чоловіки посварилися, і це згодом вилилося у трагедію.

У прокуратурі повідомили, що вбивця і загиблий знали один одного багато років ще з України. У Польщі вони разом працювали в будівельній фірмі, і саме загиблий допоміг убивці знайти цю роботу.  

Як інформувало агентство, декілька чоловіків у середу приблизно о пів на сьому вечора (за київським часом) спускалися з протиповеневого валу на околицях Гданська, і між ними виникла суперечка. Один з чоловіків витягнув ніж і завдав чотири удари в ділянку живота одному зі своїх супутників, а потім утік. Медики впродовж тривалого часу намагалися реанімувати постраждалого, але зрештою констатували його смерть. Наступного дня підозрюваного у вбивстві було затримано на пункті пропуску “Медика - Шегині”, коли він намагався виїхати з Польщі в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-