Нацрада переоформила ліцензії «Інтера»

Нацрада переоформила ліцензії «Інтера»

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення під час засідання 2 листопада переоформила ліцензії на мовлення телеканалу «Інтер» (ПрАТ «Телеканал «Інтер») у частині зміни програмної концепції.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член Нацради Сергій Костинський.

«Переоформили ліцензії «Інтера», зокрема, в частині зміни програмної концепції. В ефірі телеканалу більш ніж удвічі зменшується частка фільмів і збільшується частка інформаційно-аналітичних, публіцистичних, науково-просвітницьких передач», - зазначив він.

Костинський припускає, що зміни продиктовані необхідністю виконувати вимогу закону про квоти державної мови на телебаченні.

 «Річ у тім, що в перехідний період (діє упродовж року з 13 жовтня 2017 року по 13 жовтня 2018 року - ред.) закон вимагає зараховувати власні передачі телеканалу будь-якою мовою до мовної квоти (75%). Це означає, що за рахунок власних інформаційних передач, створених навіть російською, телеканал буде формально виконувати вимоги закону протягом усього року, поки діє перехідний період», - уточнив член Нацради.

Читайте також: Нацрада оголосила попередження телеканалу Рабіновича

У свою чергу керівник регіональної служби медіагрупи Inter Media Group Олександр Кравцов пояснив, що зміни програмної концепції пов'язані з вимогами законодавства. Водночас він ані спростував, ані підтвердив, що до цього вони вдаються задля виконання мовних квот.

«За останній час в Україні було прийнято багато законів, відповідно до яких ми маємо коригувати й свою мережу», - сказав Кравцов.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня в Україні набрав чинності закон про мовні квоти на телебаченні, що зобов'язує загальнонаціональні канали не менш як 75% мовлення вести українською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-