Директор НАБУ каже, що Розенблат сфальшував дані про відрядження

Директор НАБУ каже, що Розенблат сфальшував дані про відрядження

Укрінформ
Народний депутат Борислав Розенблат, якого НАБУ підозрює в отриманні хабарів за сприяння ліцензуванню видобування бурштину, сфальшував дані про своє відрядження. Зокрема, він повідомив про відрядження в Ізраїль, а намагався вилетіти в Німеччину

Про це в інтерв’ю "5 каналу" заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

"Незважаючи на те, що було клопотання про отримання дипломатичного паспорту Розенблатом нібито для поїздки в Ізраїль, насправді він мав намір летіти в Німеччину, зараз перевіряється у нього інформація про наявність громадянства цієї держави. Також була інформація, що він має підроблений паспорт для перетину кордону", – заявив Ситник.

НАБУ також підозрює, що диппаспорт Розенблату було видано на основі підроблених документів, відкрито кримінальне провадження.

Як повідомляв Укрінформ, Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння в видобуванні бурштину. Детективи НАБУ, зокрема, затримали охоронця Розенблата під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

16 жовтня сплив термін дії запобіжного заходу щодо Розенблата.

19 жовтня детективи НАБУ затримали Розенблата в аеропорту "Київ" (Жуляни) і обшукали. Сам Розенблат заявив, що має намір виїхати за межі України на три дні і повідомляв заздалегідь про це НАБУ і Генпрокуратуру.

Читайте також: Суд визнав допустимими докази, здобуті під час обшуку Розенблата в літаку

Натомість детективи НАБУ стверджують, що проведені слідчі дії стосовно Розенблата в аеропорту запобігли вивезенню за кордон матеріалів, важливих для розслідування так званої «бурштинової справи».

При цьому, за твердженням детективів, Розенблат намагався виїхати до Німеччини за дипломатичним паспортом, який йому видали 17 жовтня нібито для поїздки в Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-