Суд визнав допустимими докази, здобуті під час обшуку Розенблата в літаку

Суд визнав допустимими докази, здобуті під час обшуку Розенблата в літаку

Укрінформ
Докази, здобуті детективами НАБУ в результаті обшуку в літаку 19 жовтня на території аеропорту "Київ" під час спроби нардепа Борислава Розенблата вилетіти з України, є допустимими.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"19 жовтня детективи НАБУ запобігли вивезенню за кордон матеріалів, важливих для розслідування так званої "бурштинової справи". Невідкладні слідчі дії проводилися відповідно до ч. 3 ст. 233, ст. 234 Кримінального процесуального кодексу України (до постановлення ухвали слідчого судді). 20 жовтня слідчий суддя Солом’янського районного суду міста Києва своєю ухвалою задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, про проведення відповідних слідчих дій, подане невідкладно після обшуку у літаку на території аеропорту "Київ" (Жуляни). Докази, які детективи Національного антикорупційного бюро України здобули 19 жовтня під час невідкладних слідчих дій, є допустимими та можуть використовуватися у кримінальному провадженні", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Розенблат позивається до Ситника і Лещенка через "втручання" у вибори США

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня детективи НАБУ зняли народного депутата Борислава Розенблата з літака в аеропорту "Київ" ("Жуляни").

За словами адвоката депутата Олексія Шевчука, детективи забрали у його підзахисного паспорти, телефон та інші особисті речі.

Захисник наголосив, що у Розенблата не було при собі коштовностей, як про це повідомили ЗМІ.

20 жовтня у НАБУ заявили, що детективи запобігли вивезенню народним депутатом Бориславом Розенблатом матеріалів, важливих для розслідування "бурштинової справи".

Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння в видобуванні бурштину. Детективи НАБУ, зокрема, затримали охоронця Розенблата під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

11 липня Верховна Рада підтримала подання про зняття депутатської недоторканності з Розенблата, відхиливши клопотання про надання дозволу на його арешт.

18 липня суддя Солом'янського районного суду Києва Світлана Кушнір обрала для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави 7 млн гривень, поклала на нього обов'язок здати закордонні паспорти й носити електронний браслет.

13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не зміг продовжити засідання щодо розгляду клопотання про продовження строку дії обов'язків, покладених на Розенблата.

16 жовтня термін запобіжного заходу стосовно Розенблата закінчився.

Водночас 20 жовтня Солом'янський районний суд задовольнив клопотання прокурорів САП і знову поклав на Розенблата обов'язки у частині носіння електронного браслета та здачі документів для виїзду за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-