Розенблат позивається до Ситника і Лещенка через

Розенблат позивається до Ситника і Лещенка через "втручання" у вибори США

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом народного депутата Борислава Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника та до народного депутата Сергія Лещенка.

Про це інформує прес-служба суду.

"Позивач просить суд визнати протиправними дії очільника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника щодо розголошення та розповсюдження інформації про громадянина США Пола Манафорта, глави передвиборчого штабу кандидата у президенти США Дональда Трампа щодо наявності прізвища та підписів Манафорта в "чорній бухгалтерії Партії Регіонів" у матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком втручання у виборчі процеси США у 2016 році та завдало шкоди інтересам України", - йдеться у повідомленні.

Також позивач просить визнати протиправними і дії депутата Лещенка щодо втручання у зовнішню політику України, яка була здійснена шляхом поширення інформації щодо Пола Манафорта.

Читайте також: У Манафорта виявили 60-мільйонний бізнес із російським олігархом

Як повідомлялося, наприкінці травня 2016 року колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав у НАБУ так звану "чорну бухгалтерію" ПР із зафіксованими виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів. Пізніше копії "бухгалтерії" оприлюднив і депутат Сергій Лещенко. У матеріалах фігурують відомі політики, міністри, депутати, судді, а також американський політтехнолог Пол Манафорт, ім’я якого згадується у 22 записах за період з 20 листопада 2007 року по 5 жовтня 2012 року. Загальна сума витрат, вказаних у цих записах, становить 12,7 мільйона доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-