ДМС поки не каже, чи отримав Саакашвілі документи про позбавлення громадянства

ДМС поки не каже, чи отримав Саакашвілі документи про позбавлення громадянства

Укрінформ
Державна міграційна служба наразі не коментує інформацію про те, що екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі нібито отримав документи про позбавлення його громадянства України.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник ДМС Сергій Гунько.

"Я не можу цього прокоментувати", - сказав Гунько.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Саакашвілі отримав документи від Адміністрації Президента про позбавлення його громадянства України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі у наданні статусу біженця, і таким чином він зараз апатрид без жодних спеціальних обставин, які могли би унеможливити його депортацію або екстрадицію.

Екс-президент Грузії отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

26 липня 2017 року Президент позбавив його українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство (у Грузії на Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, у тому числі про розтрату бюджетних коштів та перевищення службових повноважень).

Читайте також: Міграційна служба має підстави для видворення Саакашвілі з України

10 вересня ц.р. Саакашвілі прорвався до України з території Польщі, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.

Мостиський районний суд Львівщини визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині українського кордону та наклав на нього штраф у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів - 3400 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-