Міграційна служба має підстави для видворення Саакашвілі з України

Міграційна служба має підстави для видворення Саакашвілі з України

Заява
Укрінформ
Державна міграційна служба України заявляє, що має підстави для видворення з України колишнього президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Про це йдеться у заяві відомства.

Зокрема, у заяві зазначається, що 11 вересня 2017 року "до канцелярії Головного управління ДМС у Львівській області невстановленою групою з 4 осіб (які не пред’явили жодних документів, які посвідчують особу) було залишено заяву про надання додаткового захисту від імені громадянина Саакашвілі М. До заяви були долучені копія паспорту громадянина України".

Підкреслюється, що це управління ДМС в межах 30-денного строку, передбаченого законодавством, відмовило в розгляді цієї заяви у зв’язку з тим, що її подано з порушенням пункту 8 частини першої статті 1 (заява не встановленого зразка) та частини першої статті 7 (заява подається особисто або через законного представника) закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту".

Читайте також: Міграційна служба відмовила Саакашвілі у статусі біженця

"ДМС констатує, що наразі Саакашвілі ігнорує питання врегулювання свого правового статусу в Україні, що дає обрунтовані підстави компетентним органам здійснювати процедурні заходи щодо його залишення території України виключно у межах діючого законодавства", - наголошується в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у вівторок генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі у наданні статусу біженця, і таким чином він зараз апатрид без жодних спеціальних обставин, які могли би унеможливити його депортацію або екстрадицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-