Чийгоз та Умеров незабаром будуть у Києві - Джапарова

Чийгоз та Умеров незабаром будуть у Києві - Джапарова

Укрінформ
Два незаконно засуджені в окупованому Криму представники Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров, яких сьогодні передали Туреччині, незабаром будуть у Києві. 

Про це написала у Facebook перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

«Незабаром Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров приїдуть до Києва. Наразі вони в літаку до Анкари. Їх передача до Туреччини відбувається за результатом перемовин турецького президента Ердогана із Путіним. А поки кримські татари покладають квіти до пам'ятника іншого героя - видатного льотчика Амєт-Хана Султана!» - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, двох представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, видали Туреччині. 

Читайте також: Умерова і Чийгоза видали Туреччині

Підконтрольний Кремлю суд у Криму 27 вересня засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення, заборонивши йому на два роки громадську діяльність. Кримінальна справа проти Умерова була порушена в 2016 році за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму).

11 вересня в окупованому Криму російський суд визнав винним заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза в організації масових заворушень 26 лютого 2014 року. Чийгоза засудили до 8 років колонії загального режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-