Умерова і Чийгоза видали Туреччині

Умерова і Чийгоза видали Туреччині

Укрінформ
Представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, видали турецькій стороні.

Про це "Українській правді" повідомив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

За його словами, Чийгоза і Умерова спершу привезли в Сімферополь, потім літак забрав їх в Анапу, а близько години тому літак з представниками Меджлісу кримськотатарського народу відправився в Анкару.

Джемілєв додав, що цей обмін став можливим завдяки домовленостям, досягнутим під час візиту президент Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня підконтрольний Кремлю суд у Криму засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення, заборонивши йому на два роки громадську діяльність. Кримінальна справа проти Умерова була порушена в 2016 році за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до сепаратизму).

Читайте також: В окупованому Криму Умеров потрапив до лікарні

11 вересня в окупованому Криму російський суд визнав винним заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза в організації масових заворушень 26 лютого 2014 року. Чийгоза засудили до 8 років колонії загального режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-