Гриневич анонсувала новий стандарт початкової освіти

Гриневич анонсувала новий стандарт початкової освіти

Укрінформ
Новий Державний стандарт початкової загальної освіти наразі узгоджується в Кабміні і найближчим часом має бути затверджений - з 1 вересня 2018 року за ним навчатимуться усі діти, які підуть до першого класу. 

Пілотування стандарту вже проходить у 100 школах, заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час міжнародного семінару «Нова українська школа - нові підходи до навчання і викладання», повідомляє прес-служба Міносвіти

«Створення нового стандарту початкової освіти – це був складний крок, який передбачав переосмислення і застосування нових підходів... У майбутньому, можливо, ще будуть зауваження до стандарту, бо ми всі ростемо, змінюємося, але той документ, який є сьогодні, – він справді інноваційний і він надихає», – зазначила Гриневич.

Водночас вона нагадала, що новий зміст освіти – це лише одна з частин Нової української школи. Не менш важливими є підготовка вчителів та нове освітнє середовище.

«Усі вчителі, які працюють в експерименті, добре розуміють, що робота за методиками діяльнісного і проблемно-пошукового навчання є значно напруженішою. І ці методики можна втілювати, лише коли маєш відповідні умови для такого навчання. Тож ми маємо дуже масштабне завдання – поширити новий досвід з 1 вересня наступного навчального року для 22 тис. вчителів, які братимуть 1 клас, і на 22тис класних кімнат, де вчитимуться діти», – відзначила Гриневич.

Зараз учасники пілотування НУШ отримують нові матеріали для навчання щотижня на кожен наступний тиждень, і в цьому є певна незручність, зокрема, щодо планування роботи. Однак МОН уже завершує роботу над навчальними програмами за галузями початкової школи – найближчими днями їх мають розмістити для громадського обговорення.

Читайте також: Гриневич хоче перевести школи нацменшин у “систему 60 на 40”

Також на початку 2018 року буде презентовано дистанційний курс, який стане одним з етапів перепідготовки вчителів до запуску Нової української школи у 2018-2019 навчальному році. Його матеріалами також зможуть користуватися вчителі, що нині пілотують стандарт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-