Міграційна служба законно депортувала соратників Саакашвілі - ГПУ

Міграційна служба законно депортувала соратників Саакашвілі - ГПУ

Укрінформ
Дії Державної міграційної служби стосовно ухвалення рішень про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства в країну їх походження грунтувалися на вимогах закону.

Про це йдеться у публікації на сайті Генпрокуратури.

"Існує законодавча можливість примусово видворити іноземця та особу без громадянства без прийняття попереднього рішення про примусове повернення - за умови, коли є обгрунтовані підстави вважати, що іноземець або особа без громадянства ухилятимуться від виконання такого рішення", - зазначили у відомстві.

У ГПУ зауважили, що примусове повернення та видворення не застосовується до іноземців та осіб без громадянства, на яких поширюється дія закону України про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту.

Читайте також: Правоохоронці "дадуть відповідь" діям Саакашвілі - Луценко

"Наразі необхідно наголосити, що іноземці та особи без громадянства, про яких йдеться, були примусово повернуті та примусово видворені до держави Грузія, яка з квітня 1999 року є членом Ради Європи, з 10.01.2007 року відмовилась від застосування смертної кари (відповідний закон) та гарантувала недопущення катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність видів поводжень і покарань, приєднавшись 26.10.1994 року до Конвенції ООН. У зв’язку із цим Генпрокуратура вважає за необхідне наголосити на відповідності дій Державної міграційної служби України чинному законодавству", - йдеться у публікації.

Нещодавно колишній губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявив, що невідомі побили та викрали його друга та колишніх охоронця та водія, яких згодом вислали в Грузію на спецрейсі у супроводі Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-