Правоохоронці

Правоохоронці "дадуть відповідь" діям Саакашвілі - Луценко

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що правоохоронні органи зроблять свою оцінку і дадуть відповідь на дії екс-голови Одеської ОДА, лідера Руху нових сил Міхеїла Саакашвілі в Україні.

Про це він сказав, виступаючи під час засідання Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не хочу приділяти сьогоднішній виступ одній особі (Саакашвілі - ред.), але ця особа кинула виклик державі. Відповідь на це дадуть правоохоронні органи. Дадуть", - пообіцяв Луценко.

Водночас він закликав колишнього грузинського президента поїхати до Грузії і довести там свою невинуватість за порушеними в тій країні проти нього справами.

Як повідомлялося, 10 вересня позбавлений українського громадянства Саакашвілі прорвався до України з території Польщі, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону Саакашвілі та його прихильниками.

Читайте також: Луценко каже, що мітинг під Радою фінансують з-за кордону

Також минулого тижня під Верховною Радою розпочалася акція протесту, одним з організаторів якої є Саакашвілі. Її учасники спочатку вимагали ухвалення законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про антикорупційний суд та про зміну виборчого законодавства. 21 жовтня до вимог мітингувальників додалася ще й вимога внести на розгляд парламенту закон про імпічмент Президенту.

22 жовтня Саакашвілі, виступаючи на віче під Радою, закликав продовжувати акцію упродовж наступних тижнів.

У вівторок, 24 жовтня, генпрокурор Луценко заявив, що акція протесту під Верховною Радою організована з метою силового перевороту влади в країні і відбувається "за підтримки фінансів з-за кордону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-