Луценко каже, що мітинг під Радою фінансують з-за кордону

Луценко каже, що мітинг під Радою фінансують з-за кордону

Укрінформ
Акція протесту під Верховною Радою організована з метою силового перевороту влади в країні.

На цьому наголосив генеральний прокурор Юрій Луценко під час засідання Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Право на мирний протест не означає підготовку до силового перевороту, який затіяла невеличка купка людей, приблизно 150-200 чоловік, які оголосивши себе єдиними праведниками і вимагають від держави робити тільки те, що вони за підтримки фінансів з-за кордону... силовими методами з допомогою придбання автоматичної нарізної зброї, підготовки спеціальних збройних схронів хочуть нав'язати українській державі. Відповідально заявляю, це у них не вийде!», - підкреслив він.

Луценко також наголосив, що участь у запланованому силовому перевороті в державі приймають екс-голова Одеської ОДА, лідер Руху нових сил Міхеїл Саакашвілі. 

«Участь у цьому запланованому перевороті беруть гастролери без жодного громадянства: апатрид Михеїл Саакашвілі, який будучи головою обласної державної адміністрації примусив своїх підлеглих оформити дозволи на постійне проживання 20 громадянам Грузії, як цінним діячам культури...Саме вони з нарізною зброєю охороняють Саакашвілі, перебувають у таборі і планують цей силовий переворот. Це не пройде!», - наголосив генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, з вівторка, 17 жовтня, триває акція протесту біля Верховної Ради. Її учасники спочатку вимагали ухвалення законопроектів про зняття депутатської недоторканності, про антикорупційний суд та про зміну виборчого законодавства. 21 жовтня до вимог мітингувальників додалася ще й вимога внести на розгляд парламенту закон про імпічмент Президенту. 

17 жовтня під час зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждали п'ять осіб, в тому числі поліцейський.

18 жовтня під будівлею Верховної Ради між мітингувальниками та правоохоронцями також сталися сутички через те, що частина протестувальників привласнили щити Нацгвардії. Частину майна силовикам вдалося повернути, решта ще залишається у мітингувальників.

22 жовтня на площі Конституції біля Верховної Ради відбулося кількатисячне віче учасників мітингу, що розпочалося з конфлікту між ними та правоохоронцями щодо звукопідсилювальної техніки.

Читайте також: Антикорупційні закони не пишуться на майданах - представник Президента

Колишній очільник Одещини, керівник "Руху нових сил" Міхеїл Саакашвілі, виступаючи на віче, закликав продовжувати акцію під Верховною Радою упродовж наступних тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-