Адвокат стверджує, що Розенблат мав право їхати за кордон

Адвокат стверджує, що Розенблат мав право їхати за кордон

Укрінформ
Народний депутат Борислав Розенблат мав право виїжджати за кордон, оскільки зобов'язання, які обмежували його пересування, закінчилися ще 16 жовтня.

Про це Укрінформу повідомив адвокат Розенблата Олексій Шевчук, підкресливши, що це підтвердив і прокурор САП Віталій Кравець.

“Один із прокурорів, Віталій Кравець, вчора на суді на запитання журналіста, чи мав право Розенблат виїхати за кордон, відповів, цитую, що “безумовно, таке право він мав, тому що його обов'язки, які обмежували його пересування, вони закінчилися 16 жовтня””, - сказав Шевчук.

За словами адвоката, прокурор також повідомив, що нещодавно Розенблату змінили підозру, однак це не стосується кваліфікації дій депутата, а лише “було уточнено деякі фактичні обставини інкримінованих йому (Розенблату - Ред.) злочинів”.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 19 жовтня, детективи НАБУ зняли Розенблата з літака в аеропорту "Київ" ("Жуляни").

За словами адвоката депутата Олексія Шевчука, детективи забрали у його підзахисного паспорти, телефон і інші особисті речі.

Юрист наголосив, що у Розенблата не було при собі коштовностей, як про це повідомили ЗМІ.

Шевчук додав, що Розенблат мав летіти на "щорічне лікування".

Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння в видобуванні бурштину. Детективи НАБУ, зокрема, затримали охоронця Розенблата під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

11 липня Верховна Рада підтримала подання про зняття депутатської недоторканності з Розенблата, відхиливши клопотання про надання дозволу на його арешт.

18 липня суддя Солом'янського районного суду Києва Світлана Кушнір обрала для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави 7 млн гривень, поклала на нього обов'язок здати закордонні паспорти й носити електронний браслет. САП повідомила, що Розенблат вніс заставу і вдягнув електронний браслет. 

Читайте також: Суд у справі Розенблата продовжиться у п'ятницю - адвокат

18 серпня Солом'янський районний суд Києва продовжив строк дії покладених на Розенблата обов'язків, а саме: носити браслет, не відлучатися без дозволу з міст Житомира і Києва, здати закордонний паспорт, не спілкуватися з деякими особами на два місяці.

13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не зміг продовжити засідання щодо розгляду клопотання про продовження строку дії обов'язків, покладених на Розенблата, і не призначив суддю щодо розгляду клопотання про відвід слідчого судді Олександра Бобровникова.

16 жовтня сплив термін дії запобіжного заходу щодо Розенблата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-