Суд у справі Розенблата продовжиться завтра - адвокат

Суд у справі Розенблата продовжиться завтра - адвокат

Укрінформ
Судове засідання у справі народного депутата Борислава Розенблата відбудеться у п'ятницю, 20 жовтня, о 14.00 у Солом'янському районному суді Києва.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив адвокат депутата Олексій Шевчук.

"Завтра 14:00. Засідання у справі Розенблата. Солом'янський суд. Суддя Бобровник", - зазначив Шевчук.

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський районний суд міста Києва почав розгляд справи про обрання запобіжного заходу для народного депутата Борислава Розенблата, якого вдень в аеропорту Київ (Жуляни) затримали, а згодом відпустили співробітники НАБУ, знявши його з рейсу на Кельн.

Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння в видобуванні бурштину. Детективи НАБУ, зокрема, затримали охоронця Розенблата під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися депутатові за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

11 липня Верховна Рада підтримала подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата Розенблата, відхиливши клопотання про надання дозволу на його арешт.

18 липня суддя Солом'янського районного суду Києва Світлана Кушнір обрала для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави 7 млн гривень, поклала на нього обов'язок здати закордонні паспорти й носити електронний браслет. САП повідомила, що Розенблат вніс заставу і вдягнув електронний браслет. Сам же депутат заявив, що заставу внесла його родина.

Читайте також: Розенблат заявляє, що попереджав НАБУ про намір виїхати за межі України

18 серпня Солом'янський районний суд Києва продовжив строк дії покладених на Розенблата обов'язків, а саме: носити браслет, не відлучатися без дозволу з міст Житомира і Києва, здати закордонний паспорт, не спілкуватися з деякими особами на два місяці.

13 жовтня Солом'янський райсуд Києва не зміг продовжити засідання щодо розгляду клопотання про продовження строку дії обов'язків, покладених на народного депутата  Розенблата, і не призначив суддю щодо розгляду клопотання про відвід слідчого судді Олександра Бобровникова.

16 жовтня сплив термін дії запобіжного заходу щодо Розенблата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-