У Нацраді вже знають, коли візьмуться за

У Нацраді вже знають, коли візьмуться за "Інтер"

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення протягом найближчих тижнів проведе позапланову перевірку телеканалу "Інтер", підставою для якої стало порушення прав 12-річної дитини.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член Нацради Сергій Костинський.

"Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканала "Інтер" за скаргами Уповноваженої з прав людини та ГО "Детектор медіа". Рішення прийнято членами Національної ради одноголосно. Підставою для перевірки стали ознаки порушення прав 12-річної мами, яка в жовтні двічі стала учасницею передачі "Стосується кожного". Перевірка буде проведена в найближчі тижні", - зазначив Констинський.

На думку регулятора, в передачі була поширена конфіденційна інформація про дитину та розкриті її персональні дані. Більш того, характер передачі також міг травмувати дівчинку.

Читайте також: "Інтер" порушив права дитини: Лутковська просить Нацраду відреагувати

При цьому Костинський нагадав, що в аналогічній ситуації Національна рада застосувала санкцію "оголошення попередження" до телеканалу "СТБ", а при повторному правопорушенні - призначила штраф у розмірі 1,6 млн грн (10% від суми ліцензійного збору). Відповідне рішення Нацрада ухвалила 9 березня 2017 року. Йдеться про порушення, зафіксовані в передачах "МастерШеф. Діти", "Один за всіх", "Хата на тата" та "Битва екстрасенсів" і в анонсах до них. Показ цього контенту у непередбачений час (до 23:00) може завдати шкоди дітям.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка щодо порушення прав дитини телеканалом "Інтер". У своєму зверненні омбудсмен зокрема привертає увагу до сюжетів програми "Стосується кожного", в яких йшла мова про 12-річну дівчинку, котра завагітніла і народила дитину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-