У Польщі оштрафували чоловіка, який зірвав український прапор у школі - ЗМІ

У Польщі оштрафували чоловіка, який зірвав український прапор у школі - ЗМІ

Укрінформ
Мешканця Вроцлава Кшиштофа Мадея оштрафували на 1000 злотих (майже 7 тис. грн) за те, що він зірвав у місцевій школі український прапор та вигукував "українці – вбивці".

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на видання Gazeta Wroclawska.

"Торік Мадей прийшов у початкову школу, де навчаються діти різних національностей, для яких організують національні свята. Того дня в рамках проекту "Толерантний європеєць" відбувався український день. У школі на стіні висіла газета з українськими кольорами, а у вікнах були вивішені прапори України. У суді повідомили, що Мадей зірвав газету, кинув на стіл бібліотекарці та почав кричати, що "українці є вбивцями", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Поліція затримала вандала, який розмалював консульство України у Ряшеві

Адвокат обвинуваченого наголосила, що Мадей мав на увазі не всіх українців, а лише членів ОУН-УПА.

Зазначається, що під час розслідування Мадей говорив слідчим, що "українські націоналісти під час волинської різні вбивали дітей і вчителів". Також він додав, що цей захід в школі – "це пропагування антисемітизму і расизму по-українськи". Обвинувачений наголосив, що повторив би свій вчинок ще раз. З рішенням суду Мадей не погоджується і планує його оскаржувати. Також він повідомляє, що не визнає своєї вини у підбурюванні до національної ворожнечі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-