МЗС з'ясовує обставини арешту українця у Ростові

МЗС з'ясовує обставини арешту українця у Ростові

Укрінформ
Міністерство закордонних справ доручило Генеральному консульству України в Ростові-на-Дону терміново звернутися до компетентних органів Росії з вимогою надати інформацію про обставини затримання та місце тримання українця Романа Терновського.

Про це у коментарі Укрінформу заявив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

 "Російська сторона офіційно ще не інформувала дипломатичні чи консульські установи України в Російській Федерації про затримання у Ростовській області громадянина України. Водночас Слідчий комітет РФ оприлюднив інформацію про затримання на території Російської Федерації громадянина України, який звинувачується  за ст. 282.2 Кримінального кодексу РФ.  У цьому зв'язку Генеральному консульству України  в Ростові-на-Дону дано доручення терміново звернутися до компетентних органів Російської Федерації з вимогою надати інформацію про обставини затримання та місце тримання зазначеного громадянина України", - сказав Кирилич.

Як повідомляв Укрінформ, у Слідчому комітеті Росії заявили про затримання у Ростовській області РФ українця Романа Терновського, якого звинувачують у  причетності до "Правого сектору" та пропаганді дільності організації у  Facebook серед користувачів мережі, у тому числі осіб, які постійно проживають на території Російської Федерації. 

У Слідкомі РФ заявляють, що під час обшуку за місцем проживання підозрюваного у Ростові-на-Дону виявлено «предмети одягу та інші особисті речі» з символікою організації "Правий сектор".

Читайте також: У Слідкомі РФ заявляють про затримання українця - нібито з “Правого сектора”

За клопотанням слідства судом щодо Терновського обраний запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-