У Слідкомі РФ заявляють про затримання українця - нібито з “Правого сектора”

У Слідкомі РФ заявляють про затримання українця - нібито з “Правого сектора”

Укрінформ
У Слідчому комітеті Росії заявили про затримання у Ростовській області РФ українця Романа Терновського - стверджують, що він причетний до «Правого сектора».

Про це повідомляється на сайті Слідкому РФ.

«Слідчими Головного слідчого управління СК Росії разом з ФСБ Росії проведено комплекс слідчо-оперативних заходів, в результаті яких на території Ростовської області затриманий громадянин України Роман Терновський, причетний до діяльності забороненою рішенням Верховного суду РФ екстремістської організації «Правий сектор», - йдеться у повідомленні.

У СК РФ стверджують, що Терновський у складі учасників організації «Правий сектор» «неодноразово брав участь у пікетах, мітингах та інших громадсько-масових заходах на території України». 

«Окрім того, використовуючи акаунт у соціальній мережі Facebook, Терновський здійснював пропаганду діяльності організації «Правий сектор» серед користувачів інформаційно-телекомунікаційної мережі Інтернет, у тому числі осіб, які постійно проживають на території Російської Федерації», - заявляють у Слідкомі РФ.

Там стверджують, що «вищезгадані дії Терновського направлені проти інтересів Російської Федерації та кваліфіковані слідством за ч. 2 ст. 2822 КК РФ, що передбачає кримінальну відповідальність за участь у діяльності екстремістської організації».

У Слідкомі РФ теж заявляють, що під час обшуку за місцем проживання підозрюваного у Ростові-на-Дону виявлено «предмети одягу та інші особисті речі» з символікою організації «Правий сектор».

Читайте також: Справу російського військового Агєєва передали до суду

За клопотанням слідства судом щодо Терновського обраний запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-