Справу російського військового Агєєва передали до суду

Справу російського військового Агєєва передали до суду

Укрінформ
Слідчі СБУ скерували до суду матеріали кримінального провадження стосовно російського військовослужбовця і диверсанта Віктора Агєєва та двох бойовиків "ЛНР".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Слідство встановило, що військовослужбовець збройних сил РФ з березня 2017 року приєднався до терористичних формувань, де виконував функції кулеметника окремої "розвідувальної роти". Двоє його спільників, мешканці Алчевська й Сєверодонецька з 2014 року перебували у складі бандформувань Дрьомова і так званого "козачого полку імені Платова", - йдеться у повідомленні.

У травні 2017 року у складі диверсійної групи вони висунулись на підконтрольну українській владі територію Новоайдарського району. Диверсантів виявили військовослужбовці Збройних Сил України, під час затримання двоє з бойовиків були знищені на місці.

Читайте також: Лутковська зустрілась із полоненим російським військовим Агеєвим

Дії терористів кваліфіковані за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання строком від восьми до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Як повідомлялося, Україна дозволила матері полоненого російського військового Віктора Агєєва зустрітись із сином. Побачення відбулося в липні в СІЗО міста Старобільськ на Луганщині.

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-