МЗС висловлює протест через недопуск лікарів до Павла Гриба

МЗС висловлює протест через недопуск лікарів до Павла Гриба

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ висловлює рішучий протест у зв'язку з недопущенням українських лікарів до викраденого російськими спецслужбами громадянина України Павла Гриба.

Відповідну заяву оприлюднено на сайті зовнішньополітичного відомства.

"Росія проігнорувала всі звернення української сторони до Представництва МЗС РФ у м. Краснодар, Уповноваженого з прав людини по Краснодарському краю, Управління ФСБ РФ по Краснодарському краю щодо допуску спеціалістів Міністерства охорони здоров'я України до незаконно утримуваного громадянина України П.Гриба. Міністерство закордонних справ України розцінює зазначені дії Росії виключно як свідоме завдання шкоди здоров'ю П.Гриба", - наголошується у документі.

Як зазначається, своїми діями Російська Федерація вкотре порушила права людини, проігнорувавши норми міжнародного права та рішення Європейського суду з прав людини від 6 жовтня 2017 року.

У МЗС закликали міжнародну спільноту й правозахисні організації засудити жорстоке поводження російської сторони з незаконно затриманим українцем Павлом Грибом та посилити тиск на Російську Федерацію задля його звільнення.

Читайте також: Українських лікарів та консула другий день не пускають до Павла Гриба

Як повідомлялося, 19-річний Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі. Пізніше з'ясувалося, що він перебуває у краснодарському СІЗО №5 за звинуваченням у "тероризмі". Правоохоронні органи Краснодара заарештували українця до 17 жовтня.

15 вересня батько хлопця Ігор Гриб заявив, що його сина з невідомих причин вивозили із краснодарського СІЗО у лікарню. Хлопець має рідкісне захворювання і потребує постійного прийому ліків.

Міністерство охорони здоров'я України 12 жовтня відправило до РФ фахівців, які до 15 жовтня мають провести медичний огляд Павла Гриба, надати інформацію про актуальний стан здоров'я юнака та рекомендовані йому лікарські засоби.

13 жовтня батько хлопця заявив, що українських лікарів та консула до Павла знову не пустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-