Українських лікарів та консула другий день не пускають до Павла Гриба

Українських лікарів та консула другий день не пускають до Павла Гриба

Укрінформ
Українські лікарі та консул другий день поспіль не можуть потрапити до 19-річного Павла Гриба, який наприкінці серпня був викрадений з території Білорусі та зараз утримується в СІЗО у Краснодарі.

Про це повідомив у Facebook батько хлопця Ігор Гриб.

"Краснодар. СІЗО №5 ФСІН РФ. Другий день українські лікарі Василь Притула та Юрій Кучин намагаються потрапити до Павла. Другий день відмова", - написав він.

І.Гриб додав, що ані листи з Європейського Суду з прав людини, ані звернення державних органів влади України, ані просто людське співчуття "не працюють в РФ".

"Слідчий, який веде справу, відмовився від зустрічі з консулом і лікарями. Знову написані скарги про заборону зустрічі Павлом", - поінформував батько.

Як повідомлялося, 19-річний Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі. Білоруські силовики тривалий час заявляли, що Гриба у них немає. Проте згодом прикордонники визнали факт перетину ним українсько-білоруського кордону.

Читайте також: Росія повинна негайно звільнити Павла Гриба - представництво ЄС в Україні

Пізніше з'ясувалося, що Гриб перебуває у краснодарському СІЗО №5 за звинуваченням у "тероризмі". Правоохоронні органи Краснодара заарештували хлопця до 17 жовтня.

15 вересня батько хлопця Ігор Гриб заявив, що його сина з невідомих причин вивозили із краснодарського СІЗО у лікарню. Він додав, що українська сторона направила лист-звернення до Росії із проханням допустити комісію лікарів від Міністерства охорони здоров'я для обстеження його сина, який має рідкісне захворювання і потребує постійного прийому ліків.

Міністерство охорони здоров'я України 12 жовтня відправило до РФ фахівців, які до 15 жовтня мають провести медичний огляд громадянина України Павла Гриба, надати інформацію про актуальний стан здоров'я юнака та рекомендовані йому лікарські засоби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-