СБУ: росіян викликають на допит не у справі МН17

СБУ: росіян викликають на допит не у справі МН17

Укрінформ
СБУ викликає ряд громадян РФ та інших осіб на допит не у справі розслідування терористичного акту щодо пасажирського літака "Боїнг-777" рейсу МН17.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Головне слідче управління СБ України дійсно викликає низку осіб для вручення підозри та допиту, серед яких є громадяни РФ. Офіційне повідомлення про це оприлюднено на веб-сайті СБУ та у газеті "Урядовий кур’єр", - зазначили у прес-центрі та додали, що йдеться не про розслідування терористичного акту щодо пасажирського літака "Боїнг-777" МН17.

"Служба безпеки України повідомляє, що виклик цих осіб пов’язаний з розслідуванням іншого кримінального провадження", - додали у відомстві.

В СБУ повідомили, що слідство щодо збитого літака здійснюється Міжнародною спільною слідчою групою (JIT), створеною на підставі п’ятисторонньої угоди.

Раніше в газеті органів виконавчої влади "Урядовий кур'єр" було повідомлено, що Сергій Дубінський, 1964 року народження, викликається в Головне слідче управління СБУ для вручення повідомлення про підозру і допиту. На допит також викликані громадяни РФ Олег Пулатов, Євген Васильєв, Ельдар Оруджев і Едуард Гілазов.

Крім того, на 16-19 жовтня в СБУ викликаються на допит громадяни України Олег Шляпін, Сергій Браковский, Олександр Дудніченко, Леонід Харченко для вручення письмового повідомлення про підозру.

Як повідомлялося, міжнародна команда розслідувачів Bellingcat оприлюднила доповідь, в якій йдеться про те, що перевезення установки "Бук", з якої, ймовірно, був збитий літак рейсу MH17, здійснював відставний російський генерал-майор Сергій Дубінський, відомий під псевдонімом "Хмурий". Був також опублікований запис телефонної розмови "Хмурого" про катастрофу MH17.

Читайте також: ГПУ оголосила у розшук російського віце-адмірала і двох заступників Шойгу

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Міжнародна група з розслідування катастрофи літака дійшла висновку, що лайнер був збитий з підконтрольної бойовикам території ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу "Бук", доставленого з території Росії.

Повідомлялося також, що встановлені імена 100 осіб, підозрюваних у причетності до катастрофи літака "Малазійських авіаліній", вони будуть названі до 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-