ГПУ оголосила у розшук російського віце-адмірала і двох заступників Шойгу

ГПУ оголосила у розшук російського віце-адмірала і двох заступників Шойгу

Укрінформ
Обвинувальні акти стосовно двох заступників міністра оборони РФ та заступника головнокомандувача Військово-морського флоту РФ скерувала до суду Головна військова прокуратура України.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Головною військовою прокуратурою завершено спеціальні досудові розслідування у кримінальних провадженнях за обвинуваченням заступника міністра оборони РФ генерала армії Д. Булгакова, статс-секретаря – заступника міністра оборони РФ генерала армії М. Панкова та заступника Головнокомандувача Військово-морського флоту РФ віце-адмірала О. Федотенкова у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110; ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111; ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України", - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням установлено, що вказані високопосадовці у лютому-березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими керівниками Збройних Сил РФ та представниками російської влади, вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення встановленого Конституцією порядку, схиляли шляхом погроз та підкупу військовослужбовців Командування ВМС ЗС України до вчинення державної зради, вчинили пособництво у веденні агресивної війни проти України, сприяли безперешкодному вторгненню військовослужбовців ЗС РФ для здійснення військової окупації території півострова Крим.

Читайте також: ГПУ кличе на допит заступників Шойгу

"Обвинувальні акти стосовно цих осіб 04.10.2017 скеровано до суду для здійснення спеціального судового розгляду. Кожного з них оголошено в розшук, судом надано дозволи на їх затримання та доставку в суд для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомили у ГПУ.

Санкції вказаних статей Кримінального кодексу України передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-