Голова АРМА пояснив, чому гроші Януковича пішли у бюджет

Голова АРМА пояснив, чому гроші Януковича пішли у бюджет

Укрінформ
Голова Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА - ред.) Антон Янчук відзначає готовність Нацагентства до виконання основних функцій.

Про це він сказав на слуханнях у комітеті Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"(Нашу структуру - ред.) пропонується скорочено називати Агентство АРМА - абревіатура від іншої абревіатури - Агентство з розшуку та менеджменту активів. Це та абревіатура, яка втілює в собі дві ключові функції установи, і абревіатура,  яка однаково звучить українською і англійською мовами. ...Станом на сьогодні ми здатні виконувати ключові функції. Що стосується базових ключових функцій (пошук активів, які можуть бути арештовані в кримінальному провадженні, та управління арештованим майном - ред.) - ми готові до їх виконання", - сказав Янчук, додавши, що “ця функція є досить новою для України, оскільки мова йде про управління арештованим,  а не конфіскованим майном.

Голова Агентства поінформував,  що в розпорядженні очолюваної ним структури є придатні для роботи приміщення, затверджено штатний розпис, є можливість використання коштів, сформовано штат із 52 осіб, обладнані робочі міста. Також працює функція з розшуку активів, отримано доступ до першого набору інформації з джерел в Україні, агентство авторизовано 3 найбільшими глобальними мережами в світі з обміну даними з розшуку активів.

Він також запропонував використовувати скорочену назву Агентства – АРМА.

Також Янчук заявив, що навесні 2017 року  агентство не отримало конфісковані кошти Януковича, бо на час конфіскації не було інституційно спроможним.

«Станом на сьогодні щодо ініціатив про передання в управління арештованих грошей мені не відомо наразі... Ми не уповноважені управляти будь-чим конфіскованим. Якщо мова йде про арештоване майно та цінні папери (Януковича - ред) станом на весну 2017 року ми не були інституційно спроможні управляти таким майном», - сказав він, відповідаючи на запитання нардепа Сергія Лещенка, чому конфісковані гроші Януковича були передані у Держбюджет, а не агентству. 

Читайте також: Казна-2017 тріщить від «зайвих» грошей. Вміємо, якщо захочемо

Як повідомлялося, Краматорський міський суд Донецької області дозволив конфіскацію заарештованих $1,5 млрд, які належали оточенню Януковича.

28 квітня Президент Петро Порошенко заявив, що конфісковані кошти Януковича і його оточення вже зараховані на рахунки Державного казначейства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-