ЄСПЛ хоче отримати висновок українських лікарів про здоров'я Павла Гриба - адвокат

ЄСПЛ хоче отримати висновок українських лікарів про здоров'я Павла Гриба - адвокат

Укрінформ
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) хоче отримати висновок лікарів з України щодо стану здоров'я утримуваного в РФ Павла Гриба.

Про це повідомила у Фейсбуці його український адвокат Євгенія Закревська.

"Європейський суд запрошує українських лікарів до Павла Гриба і хоче отримати їхній висновок щодо стану його здоров'я перед прийняттям рішення щодо застосування термінових заходів", - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката, ЄСПЛ також повторно просить РФ до 16 жовтня 2017 року надати інформацію щодо лікування, яке отримує Павло Гриб в СІЗО (цього не було в документах РФ, наданих суду) і документацію щодо стану його здоров'я в друкованому вигляді.

Адвокат висловила сподівання, що РФ не наважиться порушити пряму вказівку ЄСПЛ і не допустити українських лікарів до Гриба.

Водночас, як заявив у коментарі УНН батько затриманого Ігор Гриб, російська сторона відмовила у задоволенні заяви Павла, якого затримали у Гомелі і наразі утримують в Краснодарському СІЗО, про допуск до нього українських лікарів.

"Вчора був адвокат у Павла. Про стан його здоров'я адвокат нічого сказати не може, тому що він не лікар, але є інформація, що Павло писав заяву, щоб надали дозвіл українським лікарям його відвідати. Однак російська сторона йому дала відмову", - сказав Іван Гриб.

Як повідомлялося, 19-річний Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі, куди поїхав зустрітися з дівчиною, з якою познайомився в інтернеті. Білоруські силовики тривалий час заявляли, що Гриба у них немає. Проте згодом прикордонники визнали факт перетину ним українсько-білоруського кордону.

Читайте також: Викрадення Павла Гриба: "Новая газета" опублікувала власне розслідування

Пізніше з'ясувалося, що Гриб перебуває у краснодарському СІЗО №5 за звинуваченням у "тероризмі". Правоохоронні органи Краснодара заарештували Гриба до 17 жовтня.

15 вересня батько хлопця Ігор Гриб заявив, що його сина з невідомих причин вивозили із краснодарського СІЗО у лікарню. Він додав, що українська сторона направила лист-звернення до Росії із проханням допустити комісію лікарів від Міністерства охорони здоров'я для обстеження його сина, який має рідкісне захворювання і потребує постійного прийому ліків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-