ВРП заявила, що на її члена тисне департамент спецрозслідувань ГПУ

ВРП заявила, що на її члена тисне департамент спецрозслідувань ГПУ

Укрінформ
Вища рада правосуддя публічно заявила, що на одного з її членів - Тетяну Малашенкову - здійснюється тиск з боку співробітників департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України.

Відповідне повідомлення розміщене на сайті ВРП.

«Вищою радою правосуддя розглянуто повідомлення члена ВРП Малашенкової Тетяни Михайлівни про втручання в її діяльність як члена ВРП та тиск на неї з боку співробітників департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України. Аналіз відомостей, викладених у повідомленні члена ВРП Малашенкової Т.М. та доданих до нього документах, у їх взаємному зв'язку дає підстави для висновку, що у такий спосіб відбувається вплив на члена ВРП при виконанні ним конституційних та визначених законом повноважень», - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що ВРП є колегіальним, незалежним конституційним органом державної влади та суддівського врядування, який відповідно до пункту 9 частини першої статті 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вживає заходів щодо забезпечення авторитету правосуддя та незалежності суддів, а член ВРП у своїй діяльності є незалежним від будь-якого незаконного впливу, тиску або втручання.

Читайте також: Суддю Чауса відсторонили від посади

«Тому вищезазначені дії співробітників департаменту спецрозслідувань ГПУ слід вважати порушенням гарантій незалежності судової влади та засад поділу державної влади в Україні, закладених у статті 6 Конституції України. ВРП звертає увагу на необхідність неухильного дотримання вимог ч. 2 статті 19 Конституції України, вважає неприпустимим вплив на членів ВРП під виглядом вчинення процесуальних чи слідчих дій правоохоронними органами та звертається до ГПУ стосовно неприпустимості втручання в діяльність ВРП та здійснення тиску на членів ВРП у зв'язку з виконанням ними своїх повноважень», - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-