Суддю Чауса відсторонили від посади

Суддю Чауса відсторонили від посади

Укрінформ
Суддю Миколу Чауса відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя (ВРП).

Про це повідомляє у середу, 4 жовтня, Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

«Згідно з частиною другою статті 62 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» суддя Дніпровського районного суду Чаус Микола Олексійович тимчасово відсторонюється від здійснення правосуддя на підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення. Суддя вважається тимчасово відстороненим від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення», - йдеться у повідомленні.

Строк дії відсторонення судді від здійснення правосуддя - до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Як відомо, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили Чауса на отриманні хабара в 150 тисяч доларів. У вересні керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що Чаус перебуває в анексованому Росією Криму. 11 листопада Інтерпол оголосив Чауса в міжнародний розшук.

Чаус добровільно прийшов до правоохоронних органів Молдови і заявив про те, що він незаконно перетнув молдавсько-український кордон.

Кишинівський суд 2 березня 2017 року виніс ухвалу про арешт Чауса строком на 15 діб. Пізніше до нього був застосований запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте також: Суд Молдови цього тижня розгляне апеляцію щодо екстрадиції Чауса

2 березня детективи Національного антикорупційного бюро України передали в Генпрокуратуру документи для екстрадиції Чауса з Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-