Суд Молдови цього тижня розгляне апеляцію щодо екстрадиції Чауса

Суд Молдови цього тижня розгляне апеляцію щодо екстрадиції Чауса

Укрінформ
Суд Молдови цього тижня розгляне апеляцію на запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для судді Миколи Чауса та його екстрадицію в Україну.

Про це інформує на своїй сторінці у Facebook Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

"За інформацією колег з Молдови цього тижня судом буде розглянуто їх апеляцію на запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для судді Миколи Чауса та видачу українським правоохоронним органам (екстрадиції) для здійснення правосуддя", - зазначили у відомстві.

У САП нагадали, що передали молдовській стороні клопотання про затримання та видачу судді Чауса для здійснення правосуддя в Україні 18 січня 2017 року, а 6 березня 2017 року детективи НАБУ доставили необхідні документи для здійснення процедури екстрадиції до прокуратури Молдови.

Наразі, за інформацією Антикорупційної прокуратури Молдови, суддя Микола Чаус знаходиться під екстрадиційним арештом, проте судом Молдови, враховуючи його перебування під вартою більше місяця та відсутність можливості впливати на хід слідства, прийнято рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Зазначається, що Чаус знаходиться на території Молдови і до моменту передачі його українським правоохоронцям всі процесуальні дії з ним проводять правоохоронні органи Молдови згідно молдовського законодавства та міжнародного права.

Як повідомляв Укрінформ, Микола Чаус добровільно прийшов до правоохоронних органів Молдови і заявив про те, що він незаконно перетнув молдавсько-український кордон.

Кишинівський суд 2 березня виніс ухвалу про арешт Чауса строком на 15 діб.

2 березня детективи Національного антикорупційного бюро України передали в Генпрокуратуру документи для екстрадиції Чауса з Молдови.

9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили Чауса на отриманні хабара в 150 тисяч доларів, він ховав гроші в банці. У вересні керівник САП Назар Холодницький заявив, що Чаус перебуває в анексованому Росією Криму. 11 листопада Інтерпол оголосив Чауса в міжнародний розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-