Суд визнав винним головбуха «Свободи» і закрив справу

Суд визнав винним головбуха «Свободи» і закрив справу

Укрінформ
Дарницький районний суд Києва визнав винним головного бухгалтера «ВО «Свобода» у порушенні порядку отримання внеску на підтримку політичної партії.

Таке рішення ухвалено 5 жовтня, повідомляє прес-служба НАЗК.

"5 жовтня у Дарницькому районному суді м. Києва відбулося чергове судове засідання щодо розгляду адміністративних матеріалів стосовно головного бухгалтера політичної партії ВО «Свобода» на підставі протоколу, складеного уповноваженою особою Національного агентства з питань запобігання корупції. Постановою суду головного бухгалтера ВО «Свобода» визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться у повідломленні.

Водночас, інформують у НАЗК, суд постановив закрити справу у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення (законодавством для цього передбачено три місяці).

При цьому зазначається, що матеріали за справою були отримані судом 29 червня. З того часу призначалось 5 судових засідань, які неодноразово переносились через неявку головного бухгалтера ВО «Свобода».

Читайте також: Під Радою мітингують "Свобода" і "Національний корпус"

«Внаслідок цього не буде конфіскована до державного бюджету сума внесених з порушенням коштів - 2 330 900 гривень», - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Департамент з питань запобігання політичній корупції НАЗК за результатами аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за ІV квартал 2016 року виявив порушення порядку отримання внеску на підтримку політичної партії. Зокрема, були виявлені невідповідності між прізвищами осіб, що здійснювали грошові внески, у звіті партії та у банківських виписках.

Після розкриття судом відомостей стосовно банківського рахунку «ВО «Свобода» Національне агентство виявило, що 11 платежів на загальну суму 2 330 900 гривень були внесені протягом листопада-грудня 2016 року в касу банку головним бухгалтером політсили.

Також було встановлено, що вказана особа отримала через партійну касу ще 26 100 гривень внесків від фізичних осіб, що підтверджується прибутковими ордерами.

А відповідно до закону «Про політичні партії в Україні» грошові внески на користь політичної партії здійснюються через банківські операції особисто фізичними особами з встановленням установою банку персональної інформації щодо внескодавців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-