Українці вважають корупцію і олігархів найбільшою загрозою для країни

Українці вважають корупцію і олігархів найбільшою загрозою для країни

Опитування
Укрінформ
Найбільшими загрозами для України громадяни нашої держави вважають корупцію, вплив олігархічних кланів та російську агресію.

Про це заявив виконавчий директор Київського прес-клубу, керівник аналітичної групи «Соціопрогноз» Михайло Пересунько, презентуючи дослідження громадської думки у рамках проекту «Територія реформ. Кризовий моніторинг», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Левова частка респондентів відповіли, що найбільшою загрозою є корупція (76,8%). Далі, зі значним розривом в оцінках, іде вплив олігархічних кланів - таку загрозу для України вбачають 43,2% опитаних. І близько третини респондентів вважають загрозою агресію з боку Росії», -  сказав Пересунько.

Крім того, у респондентів також цікавилися, які соціально-економічні проблеми для них  особисто є найактуальнішими.

«Більше половини опитаних - 65,4% - вважають, що це матеріальне становище їхньої сім'ї, також у 41,8% опитаних викликають стурбованість високі комунальні тарифи», -  зазначив Пересунько.

Читайте також: Роботу за кордоном шукають 44% українців

Згідно з результатами дослідження до актуальних проблем респонденти віднесли зростання цін на товари широкого вжитку, корупцію і збройний конфлікт на сході України.

Опитування проводилося з 12 до 25 вересня 2017 року у 24 областях України та місті Києві, за винятком тимчасово окупованих районів Луганської та Донецької областей, АР Крим. Загалом було опитано 2014 респондентів методом індивідуального інтерв'ю за місцем проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-