Роботу за кордоном шукають 44% українців

Роботу за кордоном шукають 44% українців

Дослідження
Укрінформ
Можливості працевлаштування за кордоном, за результатами дослідження міграційних настроїв населення, шукають 44% українців.

Такі дані оприлюднив на прес-конференції у вівторок керівник Соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"44% українців шукають можливості працевлаштування за кордоном. Серед молоді охочих отримати роботу за кордоном 68%, серед осіб середнього віку - таких 52%, а серед найстарших - лише 20%. Люди з вищою освітою, і люди забезпечені - це ті, хто скоріше хотіли б працювати за кордоном," - сказав Антипович.

Він зазначив, що з вересня 2016 року на 5% зросла кількість людей, які хотіли б поїхати на постійне місцепроживання за кордон, і на 3% стало більше тих, хто хотів би працювати за кордоном. "Усі регіони України приблизно в однаковій кількості висловлюють бажання отримати роботу за кордоном. Чоловіки більше, аніж жінки, хотіли б працювати за кордоном", - зауважив він.

При цьому, за його словами, більшість українців не розглядають можливість еміграції і мають намір повернутися із заробітків на батьківщину.

Читайте також: Кабмін затвердив план повернення гастарбайтерів та їх сімей

Соціолог розповів, що основною мотивацією у бажанні працювати за кордоном українці найчастіше називають вищий рівень зарплати в інших країнах - 72%.

"Найчастіше серед причин, які спонукають українців думати про еміграцію, називали надію отримати кращі умови для життя - 64%. Бажання забезпечити краще майбутнє для дітей як причину переїхати в іншу країну називали 34%, відсутність достойної роботи в Україні - 23%, бажання здобути кращу освіту - 12%", - зазначив Антипович.

Він зазначив, що найбажанішими у плані працевлаштування державами для українців є Німеччина, Польща, США та Канада.

"37% опитаних хотіли б працювати в Німеччині. У Польщі хотіли б працювати 26%, США - 22%, Канаді - 21%, Чехії - 16%, Італії - 15%, Великобританії - 14%, Франції або Швеції - по 12%, Ізраїлі - 11%, Іспанії - 9%, Нідерландах - 7%, Росії - 6%", - сказав Антипович.

 За даними опитування, в інших країнах хотіли б працювати менше 5% опитаних. Водночас  Німеччину, США, Чехію та Велику Британію як бажані країни для роботи найчастіше обирали мешканці Заходу, Росію - респонденти на Сході, розповів експерт.

Дослідження проведено на замовлення Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування на початку вересня 2017 року. Опитано 1200 респондентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-