Аброськін не виключає гучних затримань у справі банди

Аброськін не виключає гучних затримань у справі банди "Торпеди"

Укрінформ
Члени злочинної групи, причетні до 9 злочинів у 2016-2017 роках на ґрунті ксенофобії, релігійної нетерпимості та міжнародних конфліктів, були учасниками антимайдану.

Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін 2 жовтня під час брифінгу.

"Усі ці люди брали участь в антимайдані та організовувалися для протистояння людям, які вийшли на Майдан. Образно кажучи, їх можна назвати "тітушками". І на той момент вони були сформовані, і на той момент вони вже керувались", - зазначив він.

Аброськін також додав, що за виконання кожного з дев'яти скоєних злочинів члени угруповання отримувати грошову винагороду.

"До складу входили учасники, які є жителями Одеської, Черкаської та Київської області. Група організована, має чітку підпорядкованість. Лідер має стосунок до криміногенних угруповань однієї з областей України. Конкретно ставились задачі і з виконання того чи іншого завдання, звичайно, виплачувалась грошова винагорода. Якщо говорити про осквернення святого місця для іудеїв в Умані, то за це доручення виконавці отримали по 500 дол. США. Усі завдання були отримані від певного громадянина, який наразі також затриманий", - пояснив перший заступник голови Нацполіції.

Читайте також: Затримана банда "Торпеди" контактувала з Опоблоком - Аваков

Мета всіх злочинів, за його словами, - дестабілізація ситуації в Україні.

"Це чітко прослідковувалось по ходу всіх вчинених злочинів: вибух в Умані, осквернення в Умані, вибух гранати на території американського посольства, вибух на пам'ятнику учасникам АТО і вибух безпосередньо на Грушевського 24 серпня 2017 року, а також подальші злочини, що відбувались на території України", - сказав він.

При цьому Аброськін не виключає, що за цією справою можливий ще ряд гучних затримань.

"Цими злочинами займається саме кримінальна поліція. Говорити про якісь політичні моменти не виходить - суто задокументовані всі ці епізоди. І, я думаю, це тільки почалось. Думаю, ще буде ряд гучних затримань за цим кримінальним провадженням", - сказав Аброськін.

Як повідомляв Укрінформ, співробітники Нацполіції затримали злочинну групу, яка причетна до 9 злочинів, скоєних у 2016-2017 роках і спрямованих на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості та міжнародних конфліктів. Затримання відбулося в момент, коли злочинці їхали підірвати угорський пам'ятник на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-