"Укрінмаш" готовий підтвердити, що поставок зброї до Південного Судану не було

Укрінформ
В "Укрінмаші" готові надати докази, що не постачали зброї до Південного Судану і не надавали країні матеріально-технічної допомоги, включаючи обладнання, його обслуговування та навчання.

Про це йдеться в офіційній заяві, розміщеній на сайті держфірми.

«Ми можемо підтвердити, що зазначені контракти жодним чином не були реалізовані (№5/61-К від 22.10.2014 р., та IGG/Ukrinmash/2014/1399/5/47), та жодних рухів товарів чи послуг не відбулося», - вказано у заяві.

Читайте також: Укрінмаш заперечує постачання зброї Південному Судану

У документі наголошується, що Україна та всі її державні компанії притримуються всіх міжнародних норм, в т.ч. Договору про торгівлю зброєю (Вассенаарські угоди).

«Попри те що, Рада Безпеки ООН не запровадила повне та всеосяжне ембарго на торгівлю зброєю з Південним Суданом, Україна та "Укрінмаш" повністю дотримується декларованої політики із забезпечення регіональної та міжнародної безпеки та стабільності», - вказано в документі.

Читайте також: Україна представила в ОАЕ легкий ударний вертоліт

Також в "Укрінмаші" переконують, що підприємство приділяє особливу увагу дотриманню вимогам норм міжнародного та українського законодавства, "чим і надалі підтверджує репутацію надійного та передбачуваного партнера як в Україні, так і за кордоном".

Нагадаємо: у понеділок правозахисна організація Amnesty International опублікувала звіт, заявивши, що Україна причетна до незаконного постачання зброї до Південного Судану.

Державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна фірма «Укрінмаш», яка є дочірнім підприємством компанії «Укрспецекспорт», працює на міжнародному ринку з 1991 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-