Саакашвілі прибув у суд Львова — хоче взяти на поруки учасника “прориву”

Саакашвілі прибув у суд Львова — хоче взяти на поруки учасника “прориву”

Укрінформ
Екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі прибув до зали апеляційного суду Львівської області, який сьогодні розглядає апеляційну скаргу у справі бійця батальйону «Шахтар» Олександра Бурцева, затриманого відразу після заворушень, що сталися під час перетину Саакашвілі польсько-українського кордону в КПП "Шегині".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із зали суду.

Після прибуття Саакашвілі, адвокат заявив у суді, що його клієнт готовий узяти Бурцева на поруки.

Як повідомлялося, 10 вересня позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської ОДА Саакашвілі прибув до України, фактично здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив держкордону у пункті пропуску "Шегині". Загалом близько 60 осіб незаконно перетнули кордон разом із Саакашвілі.

Внаслідок порушення громадського порядку на державному кордоні України постраждали 8 прикордонників та 13 працівників поліції.

Читайте також: Екстрадиція Саакашвілі: у Мін'юсті кажуть, ГПУ ще не завершила перевірку

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону за статтями про незаконне переправлення через державний кордон України, опір правоохоронцям та хуліганство.

Бурцев Олександр Васильович народився 1978 року в селі Стужень Курської області, за національністю — росіянин. У списку адрес проживання вказані місто Єнакієве Донецької області та Івано-Франківськ. Він є бійцем батальйону «Шахтар».

Служив у органах внутрішніх справ України в Івано-Франківській і Донецькій областях.

Після подій 10 вересня у Шегинях народний депутат від фракції «Народного фронту», радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував на своїй сторінці у Facebook відео, на якому видно, що Бурцев бив прикордонників під час прориву Саакашвілі через кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-