В Укрінформі презентували петицію на підтримку російського дисидента Стомахіна

В Укрінформі презентували петицію на підтримку російського дисидента Стомахіна

Фото
Укрінформ
Міжнародний комітет захисту Бориса Стомахіна виступає за надання російському дисиденту українського громадянства.

Про це йшлося під час презентації в Укрінформі відповідної петиції на підтримку російського дисидента.

"Про таких людей як Стомахін, які попереджали про ймовірний напад РФ на Україну, взагалі не згадують. Це дуже несправедливо. Ми вважаємо, що надання українського громадянства Борисові - справа честі для всіх нас. Я вважаю, що для Президента України ця справа також мала б стати важливою та символічною. Це принципове питання, адже людина сидить у путінській тюрмі за підтримку України. Навіть перебуваючи у в'язниці, Стомахін підтримує нашу країну", - заявив учасник заходу, заступник директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муджабаєв. 

Презентація петиції на підтримку надання українського громадянства Борису Стомахіну в Укрінформі. Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Під час заходу було представлено збірник статей "Борис Стомахін про Україну", який об'єднав усі україноцентричні тексти  публіциста - від статей та інтерв'ю до віршів і листів із в'язниці.

Петицію зареєстровано на сайті Президента України 28 серпня цього року, і наразі вона набрала 51 голос з 25 тисяч необхідних.

Підписанти петиції, зокрема лідер партії "Братство" Дмитро Корчинський, чеченський доброволець Аміна Окуєва закликають Президента надати громадянство Борису Стомахіну.

Активісти вказують, що Стомахін -  політв'язень, публіцист, видавець, громадський активіст. Народився у Москві, наразі утримується в таборі суворого режиму у Пермському краї.

Він був засуджений тричі, загальний тюремний стаж становить 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-