Луценко порадив Саакашвілі нарешті дійти до суду

Луценко порадив Саакашвілі нарешті дійти до суду

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що вже неодноразово радив екс-голові Одеської ОДА Михеїлу Саакашвілі прийти до Вищого адмінсуду і написати заяву щодо необхідності судового розгляду законності указу Президента про позбавлення його українського громадянства.

Про це Луценко сказав на брифінгу у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Саакашвілі, він вважає, що його українське громадянство було забрано в неправильний спосіб. У світі, якщо громадянин має інше бачення щодо дій держави, він йде до суду, і цей суд називається адміністративний суд, де громадянин оскаржує дії або бездіяльність держави. Треба дійти до адміністративного суду, і я вже котрий день намагаються допомогти Михеїлу сходити в суд і принаймні здати заяву про необхідність розгляду законності указу Президента про позбавлення Саакашвілі українського громадянства", - сказав Луценко.

Генпрокурор наголосив, що Саакашвілі має всі можливості оскаржити указ Президента України про позбавлення його громадянства в суді.

За його словами, Саакашвілі наразі є нелегальним мігрантом в Україні.

"Мене багато років пов'язували дружні стосунки із Саакашвілі... Але робота генпрокурора полягає у тому, що закон має бути один для всіх. Очевидно, з моєї точки зору, що пан Саакашвілі перетнув український кордон як нелегал, його паспорт був анульований, тим більше що фізично він свій паспорт залишив у автобусі і пішов без паспорта в напрямку України. Наразі він людина, яка не має де-юре українського громадянства, воно скасовано в установлений законом спосіб, і тому він є нелегальним мігрантом", - додав Луценко.

Читайте також: Саакашвілі стверджує, що все ще має українське громадянство

Як повідомлялося, 10 вересня позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської ОДА Саакашвілі прибув до України, фактично здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив держкордону у пункті пропуску "Шегині". Загалом близько 60 осіб незаконно перетнули кордон разом із Саакашвілі.

Внаслідок порушення громадського порядку на державному кордоні України постраждали 8 прикордонників та 13 працівників поліції.

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону за статтями про незаконне переправлення через державний кордон України, опір правоохоронцям та хуліганство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-