Розенко сказав, що буде із зарплатним боргом медиків

Розенко сказав, що буде із зарплатним боргом медиків

Укрінформ
Уряд виконає в повному обсязі всі соціальні зобов'язання перед медпрацівниками, у тому числі й щодо погашення заборгованості з зарплати.

Про це сказав віце-прем’єр-міністр Павло Розенко на зустрічі з представниками профспілки працівників охорони здоров'я, центру екстреної медичної допомоги, медпрацівниками з регіонів, повідомляє Урядовий портал.

«Уряд бере на себе зобов’язання, що усі борги із виплати заробітної плати будуть погашені, і до кінця року всі необхідні кошти для вчасної виплати заробітних плат медпрацівникам будуть виділені в повному обсязі», - заявив Розенко.

Він закликав представників місцевої влади не залишатися осторонь проблем лікарів і залучити кошти місцевих бюджетів для підвищення оплати праці висококваліфікованим медичним працівникам та недопущення заборгованості. У разі необхідності, за словами Розенка, уряд ініціюватиме внесення змін до держбюджету на 2017 рік.

Читайте також: У Раді кажуть, що медики вийшли на протест, не прочитавши "свій" законопроект

Віце-прем’єр-міністр наголосив на тому, що питання оплати праці медичних працівників потребує системного вирішення.

«Проблема виникнення заборгованості з зарплати наприкінці року не нова. Вона триває щонайменше 5-6 останніх років. І це говорить про те, що реформа в системі охорони здоров’я назріла і перезріла. Бо без цього такі проблеми будуть виникати постійно. Безумовно, локально зараз ми вирішимо всі питання щодо фінансування галузі до кінця року, але ми повинні працювати над впровадженням механізмів залучення додаткового ресурсу в систему охорони здоров’я», - зауважив він.

Розенко також запевнив, що в наступному році передбачено чергове зростання розміру мінімальної заробітної плати, в тому числі для працівників охорони здоров’я. «На наступний рік передбачене зростання мінімальної заробітної плати до 3 723 грн, ми передбачаємо також збільшення першого тарифного розряду ЄТС до 1700 грн. Таким чином, оплата праці працівників бюджетної сфери і, в тому числі медпрацівників, буде зростати», - сказав він.

Як повідомлялося, представники Профспілки працівників системи охорони здоров'я за підтримки членських організацій Федерації профспілок України у вівторок, 19 вересня, проводять у Києві акцію протесту.

Серед вимог учасників акції - прозоре проведення медичної реформи з урахуванням думки медичної спільноти, підвищення розмірів посадових окладів медичним працівникам, збільшення обсягу медичної субвенції на 2017 рік на 3,9 млрд грн з метою погашення заборгованості з виплати заробітних плат та своєчасної виплати зарплат, встановлення медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров'я надбавки за престижність праці тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-