У Раді кажуть, що медики вийшли на протест, не прочитавши

У Раді кажуть, що медики вийшли на протест, не прочитавши "свій" законопроект

Укрінформ
Проект медичної реформи враховує вимоги Професійної спілки працівників охорони здоров'я, яка проводить акцію протесту біля Верховної Ради. 

На цьому наголосила перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Оксана Корчинська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всі ці вимоги є в законопроекті №6327. Якраз у цьому законопроекті були враховані правки щодо формування тарифів оплати праці. Вже закладено підвищення оплати праці медпрацівників у 2,5 раза», - зазначила Корчинська (фракція Радикальної партії Олега Ляшка).

Водночас вона висловила занепокоєння тим, що медики, які зараз беруть участь в акції протесту, не ознайомилися з текстом законопроекту, який підготовлений до другого читання. 

Читайте також: Медики чекають зустрічі у Кабміні: розповісти про "зрівнялівку" та борги

«Всі ці вимоги вже є, але, на жаль, люди самі цей законопроект не читали», - сказала Корчинська.

Вона також зазначила, що підтримає законопроект, однак її фракція - ні.

Як повідомлялося, представники Профспілки працівників системи охорони здоров'я за підтримки членських організацій Федерації профспілок України у вівторок проводять у Києві акцію протесту.

Серед вимог активістів - призначення міністра охорони здоров'я, прозоре проведення медичної реформи з урахуванням думки медичної спільноти, підвищення розмірів посадових окладів медичним працівникам, збільшення обсягу медичної субвенції на 2017 рік на 3,9 млрд грн з метою погашення заборгованості з виплати заробітних плат та своєчасної виплати зарплат, встановлення медичним працівникам державних і комунальних закладів охорони здоров'я надбавки за престижність праці тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-