Україна наближається до стандартів НАТО - командувач місії UNIFIER

Україна наближається до стандартів НАТО - командувач місії UNIFIER

Укрінформ
Збройні сили України впевнено наближаються до досягнення сумісності зі стандартами НАТО.

Про це заявив командувач канадської військової тренувальної місії UNIFIER в Україні Марк Любінекі під час церемонії передачі командування своєму наступнику Крістоферу Рівзу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже пишаємося прогресом, який вдалося досягти членами нашої місії. Збройні сили України впевнено рухаються шляхом сумісності із НАТО, частково завдяки важкій праці військовослужбовців Збройних сил Канади в Україні. Це видатний здобуток, складовою якого ми є», - сказав Любінекі.

Читайте також: Расмуссен: Країни НАТО можуть і повинні надати Україні оборонну зброю

Своєю чергою, його наступник Крістофер Рівз пообіцяв продовжувати роботу свого попередника з «підвищення безпеки в регіоні».

«Ми із нетерпінням очікуємо на можливість продовжити внесок наших канадських колег у підвищенні регіональної безпеки шляхом збільшення можливостей й проведення тренування наших колег і партнерів із ЗСУ», - зазначив Рівз.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня уряд Канади оголосив про своє рішення на два роки, до 31 березня 2019 року, продовжити військову тренувальну місію UNIFIER в Україні. У рамках цієї операції близько 200 канадських військових інструкторів із позаминулого року проводять заняття з українськими військовослужбовцями.

За цей час через канадці провели 130 навчальних курсів, до яких долучилися більше 5580 українських військових.

Фото надане Міноборони Канади

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-