Саакашвілі прибуде на розгляд справи про

Саакашвілі прибуде на розгляд справи про "прорив" кордону

Укрінформ
Екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі приїде у понеділок, 18 вересня, до Мостиського районного суду, який розглядатиме справу про незаконний перетин кордону.

Про це Укрінформу повідомила представник прес-служби "Руху нових сил" Мар'яна Поштар.

"У понеділок, 18 вересня, о 15 год. в Мостиському районному суді відбудеться розгляд справи про перетин кордону України Михайлом Саакашвілі. Позивачем є Державна прикордонна служба. Михайло обов'язково буде на суді", - сказала Поштар.

Вона поінформувала, що у неділю, 17 вересня, Саакашвілі перебуває у Вінниці, а раніше відвідав Чернівці, Херсон та Івано-Франківськ. 

Читайте також: Луценко назвав “нормальний” спосіб вирішення суперечки про громадянство Саакашвілі

Як повідомлялося, 10 вересня позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі прибув до України, фактично здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив держкордону у пункті пропуску "Шегині". Загалом близько 60 осіб незаконно перетнули кордон разом із Саакашвілі. 

Внаслідок порушення громадського порядку на державному кордоні України постраждали 8 прикордонників та 13 працівників поліції.

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону за статтями про незаконне переправлення через державний кордон України, опір правоохоронцям та хуліганство.

Саакашвілі кілька днів після подій на кордоні перебував у Львові, потім, зокрема, відвідав Чернівці, а також анонсував свій приїзд до Києва наступного вівторка, 19 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-