Луценко назвав “нормальний” спосіб вирішення суперечки про громадянство Саакашвілі

Луценко назвав “нормальний” спосіб вирішення суперечки про громадянство Саакашвілі

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко сподівається, що колишній голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі приїжджає до Києва лише для того, аби занести в суд позовну заяву на рішення про позбавлення його громадянства.

Про це Луценко сказав журналістам в кулуарах 14-го щорічного міжнародного форуму «Ялтинська європейська стратегія» (YES), коментуючи запланований на наступний тиждень приїзд до Києва Саакашвілі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Я сподіваюсь, що Саакашвілі приїжджає до Києва, щоб занести заяву в суд. Це єдиний законний нормальний спосіб вирішення цієї суперечки про громадянство", - заявив Луценко.

Він підкреслив, що українська влада в жодному разі не піддаватиметься на провокації з боку Саакашвілі і його прибічників і жодного насилля або необгрунтованих арештів у цій справі не буде. "Нас цікавить одне: державний кордон є священним, солдати є недоторканними, офіцери є недоторканними. Все решта, в тому числі указ Президента (про позбавлення Саакашвілі українського громадянства - ред. ) - в суд. В будь-якій країні громадянин, незадоволений рішенням державного органу, йде в суд. Це спеціальний майданчик, щоб знайти істину", - наголосив генпрокурор.

Як повідомлялося, 10 вересня позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі прибув до України, фактично здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив держкордону у пункті пропуску "Шегині". Загалом близько 60 осіб незаконно перетнули кордон разом із Саакашвілі

Внаслідок порушення громадського порядку на державному кордоні України постраждали 8 прикордонників та 13 працівників поліції.

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону за статтями про незаконне переправлення через державний кордон України, опір правоохоронцям та хуліганство.

Читайте також: Я не побачив успіхів у роботі Саакашвілі – Гройсман

Саакашвілі кілька днів після подій на кордоні перебував у Львові, потім, зокрема, відвідав Чернівці, а також анонсував свій приїзд до Києва наступного вівторка, 19 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-