Сакварелідзе каже, що суд залишив його без запобіжного заходу

Сакварелідзе каже, що суд залишив його без запобіжного заходу

Укрінформ
Галицький райсуд Львова відхилив клопотання обвинувачення і залишив без запобіжного заходу соратника екс-голови Одеської облдержадміністрації Михеїла Саакашвілі, колишнього заступника генпрокурора України Давида Сакварелідзе.

Про це Сакварелідзе повідомив у Facebook у ніч на суботу.

"Галицький суд щойно задовольнив наше клопотання і залишив мене без будь-якого запобіжного заходу, розуміючи, мабуть, що вручена підозра, як і вся справа у цілому, абсолютно "порошкові" і не мають під собою реальних підстав", – написав Сакварелідзе.

Він подякував активістам і народним депутатам, які підтримали і висловили готовність взяти його на поруки.

Напередодні в Генпрокуратурі повідомили, що мають намір просити для Сакварелідзе найбільш м'якого запобіжного західу - особистого зобов'язання. При цьому у публікації зазначалося, що судове засідання щодо Сакварелідзе призначено на понеділок, 18 вересня.

Читайте також: СБУ спростовує заяву Саакашвілі щодо "прослуховування"

Як повідомлялося, 14 вересня екс-прокурору Одеської області, одному з лідерів "Руху нових сил" Давиду Сакварелідзе вручили повідомлення про підозру у зв'язку з подіями, які відбулися 10 вересня на українсько-польському кордоні біля пропускного пункту "Шегині".

Сакварелідзе підозрюється в активній участі у групових діях, які призвели до суттєвого порушення роботи установи, у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, а також в опорі працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків, тобто у правопорушеннях, передбачених ст. ст. 293, 332 і 342 Кримінального кодексу України.

10 вересня позбавлений українського громадянства екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі прибув в Україну, фактично здійснивши разом із кількома народними депутатами прорив кордону в пункті пропуску "Шегині". Загалом близько 60 осіб незаконно перетнули кордон разом із Саакашвілі. У результаті порушення громадського порядку на державному кордоні України постраждали восьмеро прикордонників і тринадцять працівників поліції.

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону за статтями про незаконне переправлення через державний кордон України, опір правоохоронцям і хуліганство. Двоє учасників прориву вже заарештовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-